logo5Голосування за петиції юних законотворців завершено!

Молодь 14-17 років підтримала зміст 46 звернень до Верховної Ради України своїми голосами!
Зокрема, отримали:
• петиції з питань антикорупційної політики, бюджету та економічного розвитку – 2280 голосів
• петиції з питань здоров’я, медичної допомоги та медичного страхування - 1663 голоси
• петиції з питань освіти, науки та інновацій - 2099 голосів!

ДЕТАЛЬНІШЕ

17 жовтня 2015 р. в рамках Всеукраїнського проекту з громадянської освіти і політичного виховання «М18: ми можемо більше! Вибори для дітей та молоді» юні виборці, кому ще не виповнилося 18 років змогли взяти участь у голосуванні за кандидатуру міського голови.

Вибори М18 були проведені в формі імітаційної ігри «Місцеві вибори-2015: Я голосую за мера!» в Києві, Ірпені та Запоріжжі. Процес імітації виборів був максимально наближений до процесу проведення реальних виборів.

Основні результати голосування

м. Київ м. Ірпінь м. Запоріжжя

Таким чином, у проекті «М18: ми можемо більше! Вибори для дітей та молоді в Україні» працювало 20 виборчих дільниць. Участь у голосуванні взяли 3 626 виборців, молодших 18 років.

Результати М18 за віком

Важливо, що юні виборці М18 відповідально поставилися до прояву своєї громадянської позиції та усвідомили важливість свого голосу. Основний висновок участі у проекті не викликає сумніву: «Діти мають грати в політику сьогодні, щоб завтра політики не гралися ними!»

Основні результати проведення М18 за напрямками:

Як готувалися вибори День виборів Політичний креатив Подяка мережі М18

«М18» Ми були першими!

Ми - молодь, теж маємо голос, ми теж здатні міняти світ на краще.

М18 - це проєкт, який дав змогу показати оточуючим, що ми - молодь, теж маємо голос, ми теж здатні міняти світ на краще. У день виборів дуже приємно було спостерігати за тим, як виборці відповідально віднеслись до цього проекту та усвідомлено віддавали свої голоси, розуміючи, що хто як не вони можуть змінити майбутнє, не дарма кажуть: «Якщо хочеш змінити світ на краще - почни з себе»

Юлія Карєва, 17 років,
голова виборчої дільниці «М18»

Ми також хочемо відчути себе дорослими.

Мені дуже сподобалось :) Цей проєкт важливий для всього суспільства, підлітків та дітей. Ми також хочемо відчути себе дорослими. Була така думка, що дитина не може нічого вирішувати в своєму житті, це шанс показати, що ти сам здатен вирішувати долю своєї держави, свого міста, села. Це важливо! Сподіваюсь, що цей проєкт буде розповсюджуватися по всій Україні :)

Катерина Смірнова, 14 років

Ми можемо змінити нашу Україну на краще!

Особисто для мене цей проєкт багато чого означає. Це не лише наше майбутнє та майбутнє нашої держави, але й дружня команда з найкращим людьми. Кожен учасник відіграє нереальну роль у М18. Ми можемо змінити нашу Україну на краще! Адже молодь обирає краще майбутнє.

Ольга Бичковська, 14 років

facebook

Методичні посібники

Форум М18. Відеозвіт

Брошура

Go to top