Надрукувати

Конкурс-огляд партиципативних проектів для дітей та молоді в Україні
«Ми можемо більше! – Сприяння громадянській партиципації молоді в регіонах України, Росії і Грузії»

Конкурс-огляд партиципативних проектів для дітей та молоді в УкраїніГромадянська партиципація означає залучення до прийняття рішень, які впливають на життя кожного громадянина та суспільства в цілому, і спільну роботу для знаходження шляхів вирішення проблем громади.

Діти та підлітки не обов’язково є більш творчими, демократичними чи відкритими, ніж дорослі, але вони – інші, і вони привносять нові аспекти та перспективи в процеси прийняття рішень. Тому так важливо залучати дітей і підлітків, в ідеалі за підтримки дорослих, до опрацювання певних проблем і розробки власних проектів участі в житті громади.

За допомогою проекту «Ми можемо більше!Сприяння громадянській партиципації молоді в регіонах України, Росії і Грузії» ми хочемо підтримати партиципацію дітей і підлітків в Україні. Для цього було проведено три майстер-класи для представників громадських організацій та вчителів з різних регіонів країни. Впевнені, що в різних куточках країни здійснюється безліч волонтерських, екологічних, культурних, освітніх та інших ініціатив, спрямованих на формування активної громадянської позиції та залучення дітей і молоді. В рамках проекту ми запрошуємо всіх зацікавлених дітей і підлітків розробити та реалізувати власні проекти або поділитися успіхами вже здійснюваних ініціатив.

Оголошуємо про Конкурс-огляд партиципативних проектів для дітей та молоді в Україні, який триватиме з 15 серпня по 10 жовтня 2016 р.

Детальніше тут