logo5Голосування за петиції юних законотворців завершено!

Молодь 14-17 років підтримала зміст 46 звернень до Верховної Ради України своїми голосами!
Зокрема, отримали:
• петиції з питань антикорупційної політики, бюджету та економічного розвитку – 2280 голосів
• петиції з питань здоров’я, медичної допомоги та медичного страхування - 1663 голоси
• петиції з питань освіти, науки та інновацій - 2099 голосів!

ДЕТАЛЬНІШЕ

Конкурс-огляд партиципативних проектів для дітей та молоді в Україні
«Ми можемо більше! – Сприяння громадянській партиципації молоді в регіонах України, Росії і Грузії»

Конкурс-огляд партиципативних проектів для дітей та молоді в УкраїніГромадянська партиципація означає залучення до прийняття рішень, які впливають на життя кожного громадянина та суспільства в цілому, і спільну роботу для знаходження шляхів вирішення проблем громади.

Діти та підлітки не обов’язково є більш творчими, демократичними чи відкритими, ніж дорослі, але вони – інші, і вони привносять нові аспекти та перспективи в процеси прийняття рішень. Тому так важливо залучати дітей і підлітків, в ідеалі за підтримки дорослих, до опрацювання певних проблем і розробки власних проектів участі в житті громади.

За допомогою проекту «Ми можемо більше!Сприяння громадянській партиципації молоді в регіонах України, Росії і Грузії» ми хочемо підтримати партиципацію дітей і підлітків в Україні. Для цього було проведено три майстер-класи для представників громадських організацій та вчителів з різних регіонів країни. Впевнені, що в різних куточках країни здійснюється безліч волонтерських, екологічних, культурних, освітніх та інших ініціатив, спрямованих на формування активної громадянської позиції та залучення дітей і молоді. В рамках проекту ми запрошуємо всіх зацікавлених дітей і підлітків розробити та реалізувати власні проекти або поділитися успіхами вже здійснюваних ініціатив.

Оголошуємо про Конкурс-огляд партиципативних проектів для дітей та молоді в Україні, який триватиме з 15 серпня по 10 жовтня 2016 р.

Детальніше тут

«М18» Ми були першими!

Ми - молодь, теж маємо голос, ми теж здатні міняти світ на краще.

М18 - це проєкт, який дав змогу показати оточуючим, що ми - молодь, теж маємо голос, ми теж здатні міняти світ на краще. У день виборів дуже приємно було спостерігати за тим, як виборці відповідально віднеслись до цього проекту та усвідомлено віддавали свої голоси, розуміючи, що хто як не вони можуть змінити майбутнє, не дарма кажуть: «Якщо хочеш змінити світ на краще - почни з себе»

Юлія Карєва, 17 років,
голова виборчої дільниці «М18»

Ми також хочемо відчути себе дорослими.

Мені дуже сподобалось :) Цей проєкт важливий для всього суспільства, підлітків та дітей. Ми також хочемо відчути себе дорослими. Була така думка, що дитина не може нічого вирішувати в своєму житті, це шанс показати, що ти сам здатен вирішувати долю своєї держави, свого міста, села. Це важливо! Сподіваюсь, що цей проєкт буде розповсюджуватися по всій Україні :)

Катерина Смірнова, 14 років

Ми можемо змінити нашу Україну на краще!

Особисто для мене цей проєкт багато чого означає. Це не лише наше майбутнє та майбутнє нашої держави, але й дружня команда з найкращим людьми. Кожен учасник відіграє нереальну роль у М18. Ми можемо змінити нашу Україну на краще! Адже молодь обирає краще майбутнє.

Ольга Бичковська, 14 років

facebook

Методичні посібники

Форум М18. Відеозвіт

Брошура

Go to top